Туризм Росії впав слідом за рублем

Источник: perec.info
туризм Росія
Туризм Росії впав слідом за рублем

Кількість придбаних російськими туристами турів до Туреччини впала до історичного мінімуму, а практично до нуля. Про це повідомив Бюлент Бюльбюлоглу, президент Асоціації туристичних готельєрів та операторів Південного Егейського моря (ГЕТОБ) та віце-президент Федерації готельєрів Туреччини (ТЮРОФЕД). Аналогічна інформація надходить і з Єгипту. І це зрозуміло – на тлі падіння курсу рубля і невизначеності через війну в Україні туристи вважають за краще перечекати, поки ситуація не стабілізується. Але на зараз  – в перший день війни, курс рубля впав ще сильніше: за долар дають приблизно 86 рублів, за євро – 97, а значить купівельна спроможність російських туристів впала пропорційно до національної валюти.

Водночас зберігати спокій і не панікувати принаймні до 2 березня закликав російських туристів, а також турбізнес, експерт туристичного роздробу з півдня Росії. В ексклюзивному інтерв’ю Турпрому голова мережі турагентств «Рожевий Слон» та член правління АТА Алексан Мкртчянон відповів на найбільш злободенні питання: як вивозитимуть туристів, які на даний момент перебувають за кордоном і повинні прилітати до закритих аеропортів; Які перспективи туризму в «довгостроковому прогнозі» – особливо у зв’язку з курсом іноземних валют, що стрімко зростає, по відношенню до рубля.

Аналогічним чином експерт оцінив ситуацію зі стрімким зростанням курсу валют. Зазначимо, на даний момент курс Центробанку за долар 90.54, за євро 102.31. ЦБ РФ ухвалив рішення розпочати інтервенції на валютному ринку для стабілізації ситуації на фінансовому ринку. Ситуація справді виглядає лякаюче для росіян, проте експерт нагадав, що «сторубльову» позначку євро вже «пробивав» – проте туризм примудрився вижити. «До початку сезону курс ще неодноразово «хитатиметься» туди і назад, є шанси, що він стабілізується на розумній відмітці і на попит туристів не вплине. Поки що попит логічно завмер – і я б у цій ситуації рекомендував зберігати спокій і чекати другого березня», – резюмував експерт.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть