У Фінляндії виявили нову мутацію з рисами «британського» й «африканського» штамів

Источник: perec.info
У Фінляндії виявили нову мутацію з рисами «британського» й «африканського» штамів
Фінські науковці виявили нову мутацію коронавірусу, наділену властивостями як «британського», так і «південноафриканського» штамів.

Раніше невідому мутацію SARS-CoV-2 виявили фахівці фінської лабораторії Vita Laboratoriot Oy спільно з ученими Інституту біотехнології Гельсінського університету.

Як уточнюється, штам, названий Fin-796H, знайшли в одному зі зразків, узятих у Південній Фінляндії.

За даними дослідників, він має риси і «британського», і «південноафриканського» штамів, а «мутації в цьому варіанті ускладнюють виявлення коронавірусу як мінімум одним з-поміж рекомендованих ВООЗ ПЛР-тестів».

Проте, зазначає DW, за словами фінських фахівців, причин для паніки немає, оскільки більшістю практикованих тестів цей варіант вірусу розпізнається.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2020 року в ПАР зафіксували новий штам коронавірусу.

Науковці припускають, що він може бути витривалішим до вакцини, а також частіше заражати людей, які вже перехворіли на COVID-19.

Приблизно тоді ж таки нову мутацію коронавірусу виявили й у Великій Британії. За даними ВООЗ, цей штам поширився вже в 94 країнах.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть