Алгоритм дій під час потрапляння в ДТП

Источник: perec.info
ДТП
Алгоритм дій під час потрапляння в ДТП

Перші дії, під час потрапляння у дорожньо-транспортну пригоду мають надважливе значення для подальшого розслідування і долі самого водія.

Тому, якщо аварія відбулася, водіям рекомендується не панікувати, а діяти чітко за запропонованим алгоритмом.

Про це повідомляє Патрульна поліція Київської області на сторінці у Facebook.

Головні правила, які потрібно знати водієві:

1.Перше, що необхідно зробити, - зупинити транспортний засіб та залишатися на місці пригоди.

2. Потім, потрібно увімкнути аварійну сигналізацію і встановити знак аварійної зупинки.

3. Якщо є потерпілі, слід надати їм першу домедичну допомогу, викликати “Швидку” чи звернутися за допомогою до свідків. Якщо все перелічене зробити неможливо, варто відвезти потерпілого до найближчого лікувального закладу, попередньо зафіксувавши розташування слідів ДТП та положення транспортного засобу після його зупинки. У медичному закладі треба повідомити своє прізвище та номерний знак транспортного засобу, після чого повернутися на місце пригоди.

4. Необхідно повідомити про ДТП поліції, а також записати прізвища й адреси очевидців до прибуття поліцейських.

5. Не зайвим буде вжити всіх можливих заходів для збереження слідів пригоди та їх огородження, організувати об’їзд місця пригоди, це допоможе слідству у майбутньому.

6. До проведення медичного огляду не можна вживати алкоголь, наркотики чи лікарські препарати, виготовлені на їх основі (крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки).

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть