Український ринок тріщить від фальсифікату меду

Источник: perec.info
мед
Український ринок тріщить від фальсифікату меду

Український ринок заполонив мед низької якості. Продавці, щоб покращити зовнішній вигляд та смакові властивості продукту, почали вдаватися до найвитонченіших методів. Споживачам слід знати, як визначити фальсифікат меду.

У мед можуть додавати крохмаль, сахарозу, цукровий сиром та крохмальну патоку. Все це перетворює натуральний мед на зовсім не корисну для здоров’я, а іноді навіть небезпечну підробку.

Уважно огляньте мед, який маєте намір купити. Колір натурального продукту, залежно від сорту, коливається від блідо-жовтого до насиченого коричневого. Рожевий, червоний, синюватий або зелений відтінок меду сигналізує про те, що продукт фальсифікували різними методами.

Якщо на дні банки утворився осад, отже у мед вносили добавки. Наявність білих крупинок свідчить про те, що мед додавали крейду. Купувати такий продукт не варто.

Натуральний мед має бути густим, однорідним та без ознак розшарування. Якщо згори видніється піна, то мед був зібраний раніше терміну, недозрілий продукт може забродити при зберіганні.

У домашніх умовах перевірити наявність добавок до меду дуже просто. Розведіть ложку продукту у воді та додайте краплю йоду. Якщо рідина стане синюватою, то в продукті є борошно або крохмаль.

Якщо занурити в натуральний мед скибочку хліба на 10 хвилин, то він повинен затвердіти. Ознаки розмокання говорять про те, що продукт дуже низької якості.

Змішайте в невеликій ємності мед з оцтовою есенцією. Якщо до продукту додана крейда, то піде реакція, з’явиться шипіння і почне утворюватися піна.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть