Україна зіткнулася з більшим оточенням: війська Росії входять до Білорусі

Источник: perec.info
Білорусь Росія
Україна зіткнулася з більшим оточенням: війська Росії входять до Білорусі

Від військових розгортань до кібератак, Білорусь тепер безсумнівно є повноправним учасником кампанії Росії проти України, що загострюється.

Росія почала переміщення військ до Білорусі цього тижня, нібито в рамках підготовки до спільних військових навчань, які заплановані на лютий. Як повідомляється, навчання під назвою «Союзна рішучість-2022» пройдуть на заході Білорусі поблизу кордонів з Україною, Польщею та Литвою.

Цей крок відбувся, на тлі того, що Росія Володимира Путіна продовжувала зосереджувати приблизно 100 000 військових у районах поблизу кордону з Україною, а Москва постійно розширювала свою військову присутність у Білорусі. 18 січня Росія повідомила, що наразі в Білорусі перебувають 12 винищувачів Су-35, два дивізіони ЗРК С-400 та підрозділ ЗРК «Панцир-С».

Додаткове розміщення російських військ у Білорусі означає, що тепер Москва може атакувати Україну з Росії на сході та південному сході, з анексованого Кримського півострова на півдні та з Білорусі на півночі.

Розміщення військ у Білорусі надає Росії одну особливо важливу матеріально-технічну перевагу. Це дає Москві можливість дістатися до Києва, який розташований лише за 90 кілометрів від білоруського кордону, не перетинаючи Дніпра. Військові аналітики побоюються, що якщо Кремль почне одночасні наступи з півночі, півдня та сходу, така багатостороння атака може серйозно розтягнути оборону України.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть